Kamben/Revben i ugn

Härliga möra revben, dem må inte se mycket ut efter 2 timmar i ugnen. Men då dem legat med grillen på sej en stund så kommer dem ha ett helt annat utseende.

Revben i ugn

Tillagningstid 3 timmar
Måltid Huvudrätt
Kök Europeiskt

Ingredienser
  

  • 0,5-1,5 kg Revben eller kamben
  • Senap
  • Grillkrydda

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 120° över och undervärme.
  • Lägg benen med köttsidan neråt, häll på senap och smörj in, häll sedan på grillkrydda.
  • Vänd benen så köttsidan är uppåt, häll på senap och smörj in, häll sedan på grillkrydda.
  • Lägg in i ugnen och låt dem ligga där 2-2,5 timmar.
  • Ta ut benen ur ugnen och sätt den på 225° grill
  • Vänd benen så köttsidan är neråt, ställ in och grilla 5-15 min eller tills fin färg.
  • Ta ut plåten och vänd dem så köttsidan är uppåt, grilla i 5-15 minuter eller tills fin färg.
Keyword Fläskkött, Grillkrydda, Kamben, Revben, Senap