Sushi
Jag säger inte att detta är äkta Japansk Sushi, bara dumt att göra sånt. Utan detta är min sväng på hur jag tycker om att göra min egna variant av Sushi. Detta börjar med Sushiriset;
Sushiris
Ingredienser
Ris att koka
- 3 dl Sushiris (250g) japonica (rundkornigt)
- 4 dl Vatten
- ½ tsk Salt
Vinägerblandning
- 3 msk Vinäger vitvins eller risvinäger
- 2 msk Honung
Tillbehör till sushi
- Gari
- Noriark till makirullar
Instruktioner
- Skölj riset i kallt vatten flera gånger tills vattnet rinner klart.
- Häll på färskt vatten och låt stå i 20 minuter.
- Häll ur vattnet och tillsätt enligt recept i en kastrull med salt.
- Sjud på svag värme tills vattnet absorberats.
- Tillsätt vinägerblandningen och kyl riset
Anteckning
Detta räcker till 4 st makirullar eller 30 nigiribitar.
You must be logged in to post a comment.