Go Back
Skriv ut
Anteckning
Smaller
Normal
Larger
Sushiris
Skriv ut receptet
Måltid
Huvudrätt, Smårätter
Kök
Asiatiskt
Ingredienser
Ris att koka
3
dl
Sushiris (250g)
japonica (rundkornigt)
4
dl
Vatten
½
tsk
Salt
Vinägerblandning
3
msk
Vinäger
vitvins eller risvinäger
2
msk
Honung
Tillbehör till sushi
Gari
Noriark till makirullar
Instruktioner
Skölj riset i kallt vatten flera gånger tills vattnet rinner klart.
Häll på färskt vatten och låt stå i 20 minuter.
Häll ur vattnet och tillsätt enligt recept i en kastrull med salt.
Sjud på svag värme tills vattnet absorberats.
Tillsätt vinägerblandningen och kyl riset
Anteckning
Detta räcker till 4 st makirullar eller 30 nigiribitar.
Keyword
Sushi