Go Back

Sushiris

Måltid Huvudrätt, Smårätter
Kök Asiatiskt

Ingredienser
  

Ris att koka

  • 3 dl Sushiris (250g) japonica (rundkornigt)
  • 4 dl Vatten
  • ½ tsk Salt

Vinägerblandning

  • 3 msk Vinäger vitvins eller risvinäger
  • 2 msk Honung

Tillbehör till sushi

  • Gari
  • Noriark till makirullar

Instruktioner
 

  • Skölj riset i kallt vatten flera gånger tills vattnet rinner klart.
  • Häll på färskt vatten och låt stå i 20 minuter.
  • Häll ur vattnet och tillsätt enligt recept i en kastrull med salt.
  • Sjud på svag värme tills vattnet absorberats.
  • Tillsätt vinägerblandningen och kyl riset

Anteckning

Detta räcker till 4 st makirullar eller 30 nigiribitar.
Keyword Sushi