Thailändska vårrullar

Thailändska vårrullar

Thailändska vårrullar

Förberedelser 30 minuter
Tillagningstid 1 timme
Måltid Huvudrätt
Kök Asiatiskt, Thailand
Portioner 40 st vårrullar

Ingredienser
  

  • 800 g Färs
  • 400 g morötter eller vitkål riven
  • 0,5 st Hel vitlök
  • 3,5 tsk salt
  • 3,5 tsk mald peppar
  • 40 st tunnblad

Instruktioner
 

Dagen innan

  • Dagen innan, lägg tunnbladen i kylen så dem kan tina.

Tillagning av vårrullarna

  • Riv morötterna/vitkålen.
  • Lägg färsen i en skål, pressa i vitlök, häll i salt, peppar och blanda ihop till en smet.
  • Blanda ihop färsblandningen och de rivna morötterna/vitkålen.
  • Dela ut färsbladningen till 30g stora köttbullar
  • Rulla köttbullen till en liten korv, lägg på tunnbladet och rulla ihop till en vårrulle.

Anteckning

Fritering:

Tina vårrullarna och fritera dem tills dem fått en gyllenbrun färg.

Ugn ✇ 175°/Ugn = 225°:

Vårrullarna gräddas och vänds efter halva tiden.
Tinade gräddas i ugnen i ca 10-15 minuter.
Frysta gräddas i ca 25 minuter.