Go Back
Skriv ut
Anteckning
Smaller
Normal
Larger
Thailändska vårrullar
Skriv ut receptet
Förberedelser
30
minuter
minuter
Tillagningstid
1
timme
t
Måltid
Huvudrätt
Kök
Asiatiskt, Thailand
Portioner
40
st vårrullar
Ingredienser
800
g
Färs
400
g
morötter eller vitkål
riven
0,5
st
Hel vitlök
3,5
tsk
salt
3,5
tsk
mald peppar
40
st
tunnblad
Instruktioner
Dagen innan
Dagen innan, lägg tunnbladen i kylen så dem kan tina.
Tillagning av vårrullarna
Riv morötterna/vitkålen.
Lägg färsen i en skål, pressa i vitlök, häll i salt, peppar och blanda ihop till en smet.
Blanda ihop färsblandningen och de rivna morötterna/vitkålen.
Dela ut färsbladningen till 30g stora köttbullar
Rulla köttbullen till en liten korv, lägg på tunnbladet och rulla ihop till en vårrulle.
Anteckning
Fritering:
Tina vårrullarna och fritera dem tills dem fått en gyllenbrun färg.
Ugn ✇ 175°/Ugn = 225°:
Vårrullarna gräddas och vänds efter halva tiden.
Tinade gräddas i ugnen i ca 10-15 minuter.
Frysta gräddas i ca 25 minuter.