Dillkött

Dillkött

Måltid Huvudrätt
Kök Europeiskt

Equipment

  • 5 liters kastrull

Ingredienser
  

  • 1,5 kg Fläskstek
  • 2 st Gula lökar
  • 4 st Morötter
  • 3 st Buljongtärningar köttbuljong
  • 6 st lagerblad
  • 6 st Vitpepparkorn
  • 2-3 msk Ättika 12%
  • 1,5 l Vatten
  • 8-10 tsk Salt
  • 1 pkt Dill frusen

Instruktioner
 

  • Tärna fläsksteken till stora grytbitar och lägg i kastrullen.
  • Dela löken 4 bitar och lägg i kastrullen.
  • Skala morötterna och dela till 2-3 långa bitar och lägg i kastrullen.
  • Lägg i buljongtärningar, lagerblad, vitpeppar och 5 tsk salt i kastrullen.
  • Häll i ättika och vatten i kastrullen, ställ på spisen och sjud. Ta bort skummet som kommer till ytan.
  • Då morötterna är lagom kokta, efter ca 30-40 minuter, fiska ur dem och lägg på ett fat. Låt köttet fortsätta sjuda.
  • Då köttet är mört så man kan dra isär det, fiska ut det och lägg på ett fat.

Sås

  • Sila spadet och lägg tillbaka det i kastrullen. Sjuda upp och red tills det är lagom tjockt.
  • Då såsen är lagon tjock, ta bort från plattan och häll i dillen, smaka av och tillsätt salt efter smak.

Kött och morötter

  • Skiva morötterna och riv köttet i lagon bitar, lägg tillbaka i kastrullen.

Anteckning

Servera med kokt potatis, alt. koka potatis, dela i mindre bitar och lägg i grytan.
Keyword Fläskkött, Gryta