Go Back
Skriv ut
Equipment
Anteckning
Smaller
Normal
Larger
Dillkött
Skriv ut receptet
Måltid
Huvudrätt
Kök
Europeiskt
Equipment
5 liters kastrull
Ingredienser
1,5
kg
Fläskstek
2
st
Gula lökar
4
st
Morötter
3
st
Buljongtärningar
köttbuljong
6
st
lagerblad
6
st
Vitpepparkorn
2-3
msk
Ättika
12%
1,5
l
Vatten
8-10
tsk
Salt
1
pkt
Dill
frusen
Instruktioner
Tärna fläsksteken till stora grytbitar och lägg i kastrullen.
Dela löken 4 bitar och lägg i kastrullen.
Skala morötterna och dela till 2-3 långa bitar och lägg i kastrullen.
Lägg i buljongtärningar, lagerblad, vitpeppar och 5 tsk salt i kastrullen.
Häll i ättika och vatten i kastrullen, ställ på spisen och sjud. Ta bort skummet som kommer till ytan.
Då morötterna är lagom kokta, efter ca 30-40 minuter, fiska ur dem och lägg på ett fat. Låt köttet fortsätta sjuda.
Då köttet är mört så man kan dra isär det, fiska ut det och lägg på ett fat.
Sås
Sila spadet och lägg tillbaka det i kastrullen. Sjuda upp och red tills det är lagom tjockt.
Då såsen är lagon tjock, ta bort från plattan och häll i dillen, smaka av och tillsätt salt efter smak.
Kött och morötter
Skiva morötterna och riv köttet i lagon bitar, lägg tillbaka i kastrullen.
Anteckning
Servera med kokt potatis, alt. koka potatis, dela i mindre bitar och lägg i grytan.
Keyword
Fläskkött, Gryta