Spareribs (tunna revbensspjäll)

Spareribs (tunna revbensspjäll)

Måltid Huvudrätt, Kvällsmat
Kök Europeiskt

Ingredienser
  

  • 1 kg Spareribs
  • Senap Gärna mildare (ex. amerikansk Yellow mustard)
  • Grillkrydda

Instruktioner
 

  • Låt köttet ligga framme 1 timma innan det ska börja tillagas.
  • Sätt ugnen på 175°C över och undervärme (150° varmluft)
  • Ta bort hinnan på baksidan av revbenen om det finns. Om spjället är för stort för ugnsplåten skär av 1,5 dm av det och lägg bredvid på plåten.
  • Gnid in översidan av revbenen med senap och krydda med grillkrydda.
  • Vänd så undersidan av spjället ligger uppåt, gnid åter in med senap och häll på grillkrydda.
  • Tillaga i ugnen 20 minuter (med undersidan uppåt). Vänd en gång så översidan är uppåt, tillaga i 20 minuter.
  • Vänd så undersidan är överst igen och tillaga i 20 minuter till. Nu har det tillagats i 1 timma.
  • Vänd spjället så ovansidan är uppåt, sätt på grillfunktionen i ugnen (om möjligt höj temperaturen till 175-200°). Tillaga i 20-30 minuter eller tills det fått fin färg (skar du bort en mindre bit så kommer den bli färdig ca 15 min tidigare).
Keyword Revben, spareribs, tunna revbensspjäll