Sushi

Jag säger inte att detta är äkta Japansk Sushi, bara dumt att göra sånt. Utan detta är min sväng på hur jag tycker om att göra min egna variant av Sushi. Detta börjar med Sushiriset;

Sushiris

Måltid Huvudrätt, Smårätter
Kök Asiatiskt

Ingredienser
  

Ris att koka

  • 3 dl Sushiris (250g) japonica (rundkornigt)
  • 4 dl Vatten
  • ½ tsk Salt

Vinägerblandning

  • 3 msk Vinäger vitvins eller risvinäger
  • 2 msk Honung

Tillbehör till sushi

  • Gari
  • Noriark till makirullar

Instruktioner
 

  • Skölj riset i kallt vatten flera gånger tills vattnet rinner klart.
  • Häll på färskt vatten och låt stå i 20 minuter.
  • Häll ur vattnet och tillsätt enligt recept i en kastrull med salt.
  • Sjud på svag värme tills vattnet absorberats.
  • Tillsätt vinägerblandningen och kyl riset

Anteckning

Detta räcker till 4 st makirullar eller 30 nigiribitar.
Keyword Sushi