Dillkött
Dillkött
Equipment
- 5 liters kastrull
Ingredienser
- 1,5 kg Fläskstek
- 2 st Gula lökar
- 4 st Morötter
- 3 st Buljongtärningar köttbuljong
- 6 st lagerblad
- 6 st Vitpepparkorn
- 2-3 msk Ättika 12%
- 1,5 l Vatten
- 8-10 tsk Salt
- 1 pkt Dill frusen
Instruktioner
- Tärna fläsksteken till stora grytbitar och lägg i kastrullen.
- Dela löken 4 bitar och lägg i kastrullen.
- Skala morötterna och dela till 2-3 långa bitar och lägg i kastrullen.
- Lägg i buljongtärningar, lagerblad, vitpeppar och 5 tsk salt i kastrullen.
- Häll i ättika och vatten i kastrullen, ställ på spisen och sjud. Ta bort skummet som kommer till ytan.
- Då morötterna är lagom kokta, efter ca 30-40 minuter, fiska ur dem och lägg på ett fat. Låt köttet fortsätta sjuda.
- Då köttet är mört så man kan dra isär det, fiska ut det och lägg på ett fat.
Sås
- Sila spadet och lägg tillbaka det i kastrullen. Sjuda upp och red tills det är lagom tjockt.
- Då såsen är lagon tjock, ta bort från plattan och häll i dillen, smaka av och tillsätt salt efter smak.
Kött och morötter
- Skiva morötterna och riv köttet i lagon bitar, lägg tillbaka i kastrullen.
Anteckning
Servera med kokt potatis, alt. koka potatis, dela i mindre bitar och lägg i grytan.
You must be logged in to post a comment.